Två hjul på vägen

Organisationer

Idrottsklubbar i Strömstad

Sveriges västligaste stad Strömstad är trots sin ringa storlek en stad där idrott och sport är levande och frodas på bästa sätt.

Fotbollsplan

En av idrottsklubbarna i Strömstad är givetvis fotbollsklubben IFK Strömstad, vilka har både senior- och ungdomsverksamhet. Herrlaget ligger i Division 5 herrar Bohuslän medan damlaget är hemmavarande i Division 2 damer Bohuslän/Dalsland. Bägge lagen spelar sina respektive hemmamatcher på Strömsvallen några hundra meter från stadskärnan. IFK Strömstad är en förening med gamla anor. Klubben bildades redan år 1907 och var som bäst på 1970-talet när man låg i dåvarande division 4.

På Strömsvallen bedriver även en annan idrottsklubb i Strömstad sin verksamhet, nämligen Strömstads IF som i huvudsak inriktar sig på friidrott. Klubben grundades 1934 och har ungdomsverksamhet från sex år och uppåt.

På grund av Strömstads närhet till vattnet finns så klart här också en förening som sysslar med segelsport, nämligen Strömstad Segelsällskap. Föreningen bildades redan år 1906 och anordnar bland annat seglarskolor och kappseglingar.

Gillar man motorer och bor i eller i närheten av Strömstad är man kanske intresserad av Strömstad Motorklubb. För att bedriva verksamhet på en så pass liten ort är föreningen förhållandevis stor. År 2004 hade man nästan 400 medlemmar. Klubben är hemmavarande på motorbanan ”Minken” där man bland annat har juniorverksamhet för motocrossförare.