Två hjul på vägen

Fyrhjuling

Utrustning för att köra ATV

En ATV går att använda till mycket. Många ser en ATV som en sorts traktor men de är betydligt mycket snabbare än en sådan.

Registrerad eller inte

När du kör en ATV sitter du dessutom mer oskyddad än i en traktor och viss utrustning är nödvändig. Alla som kör ATV bör ha hjälm på sig även om det inte alltid är lagstadgat. Om det är krav på hjälm eller inte beror på vad din ATV är registrerad som.

Sportig körning

Kör du ATV snabbt på bana så är hjälm så klart en självklarhet. Likaväl som handskar och även kroppsskydd som axelskydd och armbågsskydd är en självklarhet. Om du kör på bana bör du skydda dig på samma sätt som motocrossförare.

Utflykt

Om du använder din ATV för långsamma utflykter på skogsvägar kan det räcka med hjälm, handskar och bra stövlar. Utrustningen du behöver för utflykt kanske mer består av grill och kylbag. Du bör hålla dig på vägen då terrängkörning är förbjudet.

Arbete

Använder du din ATV som traktor är det annan utrustning som behövs. Skogsvagn och en kran är lämplig utrustning vid skogsarbete. Använder du din ATV i trädgården kan en tippvagn eller en plog vara rätt utrustning. Glöm dock aldrig hjälmen.